Thursday, May 20, 2021

“Gila nombor plat”, penyokong Pas baru sedar perangai ‘munafik’ pimpinan mereka

Utara Daily:

“Gila nombor plat”, penyokong Pas baru sedar perangai ‘munafik’ pimpinan merekaPresiden AMANAH, Mohamad Sabu menyifatkan ahli Pas sekarang dapat melihat perangai sebenar pemimpin mereka yang sudah lari daripada perjuangan.

Ahli Parlimen Kota Raja itu berkata, perjuangan seperti isu Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 (Pindaan 1984) (Akta 355) atau dikenali sebagai Rang Undang-Undang (RUU) 355 juga tidak kedengaran lagi.

Sebaliknya, beliau menegaskan pemimpin Pas yang sudah berada dalam kerajaan ‘tebuk atap’ lebih sibuk mengutamakan kepentingan jawatan, pangkat dan harta.

“Kita tidak lagi dengar mereka bercakap mengenai (RUU) 355, sebab pemimpin mereka (dulu) mengatakan bukan sunat, bukan makruh.

“Begitu juga pertambahan aktiviti perjudian (daripada lapan kepada 22 kali cabutan setahun) sekarang. Kita lihat Pas mendiamkan diri atau pun mereka bersuara tapi tak dengar lagi.

“Mereka berbincang hanya kedudukan dan hal berkaitan jawatan di peringkat Persekutuan dan negeri. Rakyat sedang melihat keadaan ini.

“Ahli-ahli Pas juga telah melihat pemimpin-pemimpin mereka sudah lari daripada perjuangan,” kata Mohamad dalam wawancara eksklusif Malaysia Dateline hari ini.

Beliau yang lebih dikenali Mat Sabu dengan hampir 40 tahun bersama Pas itu berkata, walaupun dasar parti tersebut masih Islam tetapi pemimpin-pemimpin mereka cenderung mengejar kemewahan.

“Yang mereka (Pas) kejar juga majlis syura ulama adalah nombor plat kereta tertentu yang memerlukan puluhan ribu ringgit.

“Perjuangan pemimpin-pemimpin mereka sudah lari jauh daripada apa yang disuarakan sebelum ini,” tambahnya lagi. – MD
3 comments:

 1. Bolehland Rich n Green vs.
  DaGe Rich n Red

  same-same lah

  ReplyDelete
 2. stop slandering pas n islam way of life.

  ReplyDelete
 3. Why donate 11 year old Volvo with high running cost for Palestinians? Berapa boleh dapat?

  Sell instead all the Mercs, Alphards, Vellfire, Audis and donate the money lah. And Keep using the Volvo ha ha ha......

  ReplyDelete